Home / Despre Comuna Berislăvești / Prezentare generala

 
Panorama comuna

Panorama comuna

Comuna Berislavesti este amplasata in partea estica a judetului Valcea, in jumatatea Nordica a acestuia, fiind traversata de la est la vest de D.J. 703 G Calimanesti – Curtea de Arges. Distanta fata de cel mai apropiat oras, statiunea Calimanesti – Caciulata este de 7 km, iar de resedinta judetului, mun. Ramnicu Valcea, este de 25 km, distante calculate pana la intrarea in localitate.

Vecinii comunei Berislavesti sunt :

– in partea de nord – Comuna Perisani;

– in partea de sud – Comunele Daesti si Runcu;

– in partea de est Comunele Salatruc, Suici si Carpenis din judetul Arges;

– in partea de vest comuna Salatrucel

Comuna Berislavesti apartine zonei de relief subcarpatic de deal si munte (masivul Cozia), cu teren accidentat, vai de tip torential, cu versanti  padurosi, expusi alunacarilor de teren. Din punct de vedere hidrografic, apartine bazinului mijlociu al Oltului, paraul Coisca aduna paraiele Bradisor, Tulburoasa, Valea Ograzii si dupa ce traverseaza comuna Salatrucel se varsa in raul Olt.


Componenta administrativa:

Resedinta comunei este satul Stoenesti, asezat in centrul localitatii si inconjurat de celelalte sate.

Berislavesti

Satul Berislavesti este amplasat in partea sud-vestica a comunei, prin care se face intrarea in aceasta dinspre Calimanesti.

Bradisor

Satul Bradisor ocupa o mica parte din vest si centru, fiind satul cel mai mic; satul Scaueni este asezat  intre satele Robaia (sud) si Radacinesti (nord) in partea estica.

Robaia

Satul Robaia cuprinde partea sud-estica, pe drumul judetean spre Curtea de Arges, intre satele Scaueni si Berislavesti

Radacinesti

Satul Radacinesti, cel mai mare sat al comunei, ocupa jumatatea nordica si o treime din cea estica spre judetul Arges.

Dangesti

Satul Dangesti este amplasat in cealalta jumatate nordica si o mare portiune din cea vestica, face legatura prin D.C. 14 cu partea nordica a judetului.

Primele cinci sate au alcatuit pana in anul 1968 comuna Berislavesti, iar celelalte doua, comuna Dangesti. Datorita faptului ca localitatea este amplasata intr-o zona depresionara, sunt create conditii propice pentru pomicultura, cresterea animalelor si chiar agricultura, in zonele de lunca ale paraurilor.